Populære rejsemål i påsken

5 minutters læsetid

Vi er mange danskere, der har fri eller tager fri i påsken, hvilket gør det til en populær tid at rejse i. I år falder påsken den 18.-22. april og med bare et par enkelte fridage, har du hurtigt fri i otte dage.

Savner du inspiration til varme steder at rejse hen i påsken, får du her vores bud på fire populære rejsemål i påsken, hvor der er +20 grader i gennemsnit.

Populære rejsemål i påsken - Malta - Af Ferenc Horvath

Smukke Malta

Malta

 • Gennemsnitstemperatur om dagen: 19-23 grader
 • Gennemsnitstemperatur om natten: 8-10 grader
 • Soltimer: 8-9 timer dagligt

Malta har alt, du har brug for, for at få en skøn ferie. Øen er cirka halvt så stor som Bornholm, og det giver mulighed for at opleve nærmest alle byens herligeheder ved blot at leje en bil og køre derudaf. Vælger du kør-selv-udgaven, bestemmer du helt selv tempoet.

Ønsker du at se en autentisk middelalderby? Så er Mdina noget for dig. Du kan også gå en tur på den smukke havnepromenade i Sliema eller udforske Maltas hovedstad, Valletta. Her finder du både et gammelt ridderhospital og Stormesterens Palads - klart et besøg værd.

Er du mere til vand, kan du sejle ud til den blå grotte. Her finder du smukke koraller - og masser af sol.

Malta er også en oplagt destination, hvis du holder af vandring. Med korte ruter og et overkommeligt terræn, er der noget for de fleste. Og her kan hele familien være med.

Find billige flybilletter til Malta på Momondo her (annoncelink).

Populære rejsemål i påsken - Mallorca - Af Farid Askerov

Mallorca er skøn - også i påsken

Mallorca, Spanien

 • Gennemsnitstemperatur om dagen: 19-21 grader
 • Gennemsnitstemperatur om natten: 7-12 grader
 • Soltimer: 8-9 timer dagligt

Mallorca er et af danskernes mest populære rejsemål og det med god grund. Chartersæsonen starter så småt i marts, men det er først i april, at temperaturerne sniger sig op på de 20 grader, hvor det begynder at blive rigtig sjovt. Aftenerne kan godt blive lidt kølige, så her er det en god ide med en varm trøje.

Der er masser af spændende aktiviteter på Mallorca. Øen er blandt andet kendt for sine ugentlige markedspladser, der finder sted i de små landsbyer. Markederne er blevet deciderede turistattraktioner, hvor du finder masser af lokale specialiteter, delikatesser, nips og håndværk. Er du på udkig efter tøj, sko eller lædervarer til favorable priser, er markederne klart noget for dig.

Derudover kan du også lave mange aktiviteter på vandet såsom fiskeri, jetski med mere. Til børnene er der fire badeland på øen, hvor der er aktiviteter for enhver vandhund.

Find billige flybilletter til Mallorca på Momondo her (annoncelink).

Populære rejsemål i påsken - Alanya - Af Alex Morozov

Alanya har masser af lækker sandstrand

Alanya, Tyrkiet

 • Gennemsnitstemperatur om dagen: 20-22 grader
 • Gennemsnitstemperatur om natten: 10-12 grader
 • Soltimer: 8-9 timer dagligt

Tyrkiet er generelt lunt og dejligt i april. Derfor kunne denne artikel lige så godt handle om Side, Antalya eller andre af de mange destinationer i Tyrkiet.

Alanya er kun en tre timer og 30 minutter lang flyvetur væk, hvilket tiltrækker mange danskere. Samtidig har byen smuk natur, kilometerlange sandstrande, en venlig lokalbefolkning og masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Du kan blandt andet besøge borgen, som ligger på klippen i centrum af Alanya. Du er ikke i tvivl, når du ser klippen, da den deler byen i to. Eller hvad med en tur på markedet på Sugözu Cad, hvor du kan opleve friske, lokale råvarer, heriblandt helt friske figner, eksotiske grøntsager og frugter.

Hvis du har en krejler gemt i dig, skal du besøge bazaren. Her finder du ALT mellem himmel og jord, og du er sikker på at blive solgt til, uanset hvad du prøver at udtrykke. "Billigere end Bilka" er stadig en meget brugt vending, når de hører, at du kommer fra Skandinavien. Bazaren ligger i centrum af Alanya og har åbent alle ugens dage.

Der er masser af andre aktiviteter, såsom eksempelvis Damiatas-grotten, men for at denne artikel ikke udelukkende handler om Alanya, er vi nødt til at slutte her.

Find billige flybilletter til Alanya på Momondo her (annoncelink).

Vandet er lækkert og varmt i Hurghada - Af Sherif Moharram

Vandet er lækkert og varmt i Hurghada i april

Hurghada, Egypten

 • Gennemsnitstemperatur om dagen: 27-29 grader
 • Gennemsnitstemperatur om natten: 14-16 grader
 • Soltimer: 10-12 timer dagligt

Hurghada er et oplagt rejsemål for familier, par og single-venner/-veninder, som gerne vil have lidt sol i de danske forårsmåneder. Byen har lækre badestrande til den ene side og ørken på den anden, hvilket giver en helt special stemning.

Der er masser af aktiviteter i Hurghada, så I kommer ikke til at kede jer. Elsker I at shoppe, kan I med fordel besøge basaren i bydelen El Dahar. I kan også tage på udflugt til Karnak-templet eller Kongernes dal tæt på storbyen Luxor.

Er du til vand og gang i den, kan det varmt anbefales at besøge Jungle Aqua Park - et stort vandland med masser at lave for hele familien.

I kan selvfølgelig også bare dase på stranden eller ved poolen og nyde det gode vejr. Klimaet er varmt og tørt, og dagstemperaturerne kommer sjældent under 25-27 grader i april måned. Holder du af at dykke, er der gode muligheder for både dykning og snorkling ud for Hurghadas kyst. Her er masser af flotte fisk, rokker, koraller, havskildpadder og endda også sunkne skibe.

Der er med andre ord masser af aktiviteter både over og under vandoverfladen i Hurghada.

Find billige flybilletter til Hurghada på Momondo her (annoncelink).

10 ting du skal se i London - Londons skyline - Af Luca Micheli

Londons skyline

Storbyferie?

Leder du ikke efter sol og varme, men er mere ude efter storbyferie? Så er London måske noget for dig. I den forbindelse kan du læse vores 10 ting, du skal se i London for inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *